Een brug tussen hoger onderwijs en het werkveld wordt gesmeed

Antwerpen, 19 oktober – Het Antwerpse stadhuis was het toneel van een inspirerend evenement toen het Genius Project officieel werd gelanceerd. Dit initiatief bracht vooraanstaande vertegenwoordigers van het werkveld en het hoger onderwijs in Antwerpen samen, met als doel de banden tussen deze twee essentiële sectoren te versterken.
 
Het programma begon met een inspirerende openingsspeech van niemand minder dan Antwerps burgemeester Bart De Wever, die de aanwezigen verwelkomde in de trouwzaal en het belang van samenwerking benadrukte om de triple helix tot zijn recht te laten komen. De talenten van morgen moeten vandaag worden opgeleid.

Vervolgens lichtte Jan van den Nieuwenhuijzen, voorzitter van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen (AUHA), het Genius project toe. Waar staan we en vooral waar willen we naartoe met dit project.

Een hoogtepunt van de avond was het boeiende panelgesprek onder leiding van Lien Van de Kelder. Het panel bestond uit vooraanstaande experts op het gebied van onderwijs en industrie, waaronder Jo De Backer van Niko Group, Pascale De Groote van AP hogeschool, Bouchra Hashassi van Washville, Herman Van Goethem van de Universiteit Antwerpen (UA), en Kris Vervaet van DPG Media. De discussie omvatte belangrijke kwesties en uitdagingen waarmee beide sectoren worden geconfronteerd, evenals mogelijke oplossingen voor een betere samenwerking en wederzijds begrip.

Om de gelegenheid te benutten en te netwerken, werd het evenement voorafgegaan en afgesloten met een informele receptie. Dit bood alle aanwezigen de kans om ideeën uit te wisselen en de fundamenten te leggen voor verdere samenwerking tussen het hoger onderwijs en het bedrijfsleven in Antwerpen.

Het Genius Project belooft een opwindend nieuw hoofdstuk in te luiden voor de stad Antwerpen, waarbij onderwijs en industrie de handen ineenslaan om gezamenlijke doelen te bereiken en de toekomst van de stad vorm te geven.

We zijn verheugd over deze veelbelovende start en kijken uit naar de vruchtbare samenwerkingen die hieruit zullen voortkomen. Blijf op de hoogte voor verdere ontwikkelingen en evenementen in het kader van het Genius Project!
 
Samen bouwen we aan een toekomst vol innovatie en groei!